Dialectentocht 2014

30 maart Dialectentocht.
Het belooft een mooie dag te worden. De weergoden zijn ons zeer gunstig gezind. De temperatuur zal zo rond de 23 graden zijn. Zaterdag is de organisatie al begonnen. De routes worden uitgezet en bepijld door onze leden.
Zondagochtend vóór 8.30 uur melden zich de eerste wandelaars al bij het startbureau in het Sportcafé de Hooiberg in Olst. De routes liggen klaar in het Dialect. De hele ochtend heeft het inschrijfbureau het gezellig druk met de inschrijvingen. Ongeveer 250 wandelaars melden zich deze dag voor een mooie wandeling.

Bij de rustpunt de Zoogenbrink wordt de catering opgestart. Er zal koffie, thee, verse soep en krentewegge te koop zijn voor de wandelaars. Deze gaan tijdens de dag grif van de hand. Tevens kan hier genoten worden van de Dialectkring. Zij verzorgen de live muziek met ondersteuning van accordeonspel en zang. Ook werd er nog af en toe een dansje gewaagd door een paar wandelaars.

De hele dag is ons lid Arend Jan druk de routes aan het nafietsen of er geen wandelaars in de problemen zijn of dat er plotseling een paar pijlen worden gemist. Arend Jan heeft gelukkig weinig aan het einde van de dag te melden.

Ook is er een tochtenwaarnemer van de KNBLO deze dag aanwezig en loopt met de wandelaars mee. Het bestuur mocht de volgende dag een mooi rapport van hem ontvangen. Zij kreeg de complimenten dat het zeer goed georganiseerd was en aan alle punten was gedacht om de wandelaars het zo veel mogelijk naar de zin te maken en een mooie beleving mee te geven.
Kortom een zeer geslaagde dag en geniet van de foto's als terugblik!

Nieuwe reacties